Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Efter World Tour Finals i Thailand är det nästa vecka återigen dags för internationell toppbadminton. Denna gång kommer även fem svenskar till spel.
 

Nya datum för senior-SM

(2021-02-24 10:26)
Senior-SM skjuts på nytt fram i kalendern och kommer att spelas 18-20 juni.
 
Tävlingsstoppet förlängs till 31 mars och årets upplaga av Svenska cupen ställs in. De rådande restriktionerna medför också att seriehelgen den 20-21 mars ställs in.
 
Den planerade återstarten av Victor Badmintonligan i nästa vecka stoppas.
 
Årets Senior-SM kommer återigen att flyttas fram i tävlingskalendern.
 
Samtliga SM-tävlingar i klasserna  U13, U15, U17 och  U19 har fått nya speldatum i maj.
 
Återstarten av Victor Badmintonliga kommer att ske den sista veckan i februari då de avslutande matcherna i grundserien spelas.
 
Regeringen gav i torsdags (4/2) beskedet att idrottsträningar i kommunala hallar tillåts även för ungdomar födda 2002 och senare. Sedan tidigare har yngre barn omfattats av undantaget som nu utökas att gälla även för gymnasieungdomar.
 
När covid-19 satt stopp för fysiska landslagsläger för ungdomar gäller det att hitta alternativa lösningar. En sådan kreativ lösning är de digitala landslagsläger för U15, U17 och U19 som PH Croona och Thomas Csiffary bjuder in till den 13 februari.
 

Uppdatering av regelverket

(2021-01-29 17:15)
Under det senaste året har en genomgång av Svenska Badmintonförbundets befintliga regelverk genomförts och flera justeringar har nu gjorts.
 
Idrottsrörelsen tar tydlig ställning mot sexuella övergrepp – en trygg miljö för barn och ungdomar är en självklarhet. Samtidigt krävs fler åtgärder för att förebygga och hantera övergrepp, visar en forskningsrapport av Susanne Johansson, GIH.
 
Tävlingsstoppet förlängs till 1 mars och SM-tävlingarna i klasserna U13, U15 och U17 som skulle ha spelats i slutet av mars skjuts upp. Det slutade förbundets styrgrupp för tävling/serie i fredags.
 
Svenska Badmintonförbundet har beslutat att starta upp Victor Badmintonligan tidigast under vecka 8, det vill säga om fyra veckor.
 
Regeringen gav i fredags (22/1) beskedet att idrottsträningar för barn och ungdomar som är födda 2005 och senare kan återupptas både inomhus och utomhus.
 
Amanda Högström har anställts som ny förbundskapten för U19, med start 1 februari. Amanda kommer även att arbeta som Eurocentertränare två pass per vecka.
 

Våra träningshallar

mbc_blk

Bäckagårds sporthall

Sponsorer

 Yonex

 

Malmö Cityfastigheter

 

     Tävlingar

 

 

Postadress:
Malmö BMK - Badminton
Malmö Badmintonklubb, Eriksfältsgatan 30
21455 Malmö

Besöksadress:
Malmö Badmintonklubb, Eriksfältsgatan 30
21455 Malmö

Kontakt:
Tel: 0765370263
E-post: malmo.bmk@gmail.com