Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


RF-SISU Skåne har avsatt medel för att stimulera föreningar och SDF till en återstart av sin verksamhet under hösten 2021 i syfte att locka tillbaka aktiva, ledare och funktionärer.
 
Den här veckan är det extra fokus på främjande av psykisk hälsa runt om i Skåne genom Skåneveckan för psykisk hälsa. Vi på RF-SISU Skåne arbetar kontinuerligt med en rad satsningar för att stärka den psykiska hälsan genom idrotten.
 
Idag den 24 september var det dags för Idrottens dag i hela landet. 11 000 barn på 50 skolor i Skåne deltog för att inspireras till rörelse och träning och få prova på olika idrotter. I hela Sverige var det 80 000 barn som deltog.
 
RF-SISU Skåne bjuder under oktober in till tre föreläsningar med idrottspsykologiska rådgivaren, författaren och föreläsaren Johan Fallby. Ta chansen att lyssna på honom i Helsingborg, Malmö eller Kristianstad.
 
Unga idag är hälsointresserade, samhällsengagerade och ställer rekordhöga krav på delaktighet. Det är en generation som förväntar sig möjlighet att påverka, visar Ungdomsbarometern 2021.
 
50 idrottare från 35 olika idrotter får RF och Svenska Spels Elitidrottsstipendium 2021–2022.
 
Avvecklingen gäller endast IdrottOnline hemsida, övriga administrativa delar i IdrottOnline kommer finnas kvar.
 
I takt med att coronarestriktionerna lättas allt mera kan föreningsverksamheten återgå till det normala – till exempel med utbildning och folkbildning på plats hos din förening.
 
Trygg idrott är en idrott fri från mobbning, trakasserier, hot, våld och övergrepp. En idrott där alla känner sig välkomna och delaktiga och får delta och utvecklas efter sina egna förutsättningar”.
 
Den tillfälliga covid-19 lagen gäller än!
 
Ett sätt att arbeta för en tryggare idrottsmiljö är att ta in begränsat registerutdrag. Det är därför viktigt att er förening har en plan?  Vem ska uppvisa? När? & var registrerar föreningen att utdrag uppvisats?
 
För att kunna erhålla Riksidrottsförbundets förtjänsttecken måste idrottsledare (förtroendevalda) först ha fått RF-SISU Skånes förtjänsttecken vilket kan fås efter arbete i specialidrottsdistriktsförbunds eller idrottsförenings styrelse under 25 å...
 
Idrottsrörelsen har glädjande nog kunnat återgå mer och mer till vanlig verksamhet under våren och sommaren, men några restriktioner finns ännu kvar. Här är läget för idrotten just nu.
 
Från och med 1 januari 2020 är FN:s barnkonvention lag i Sverige. Sedan länge står det i Riksidrottsförbundets stadgar att all idrott för barn ska utgå från just barnkonventionen. Vad innebär då detta för idrottsrörelsen?
 
World Pride arrangeras i Köpenhamn och Malmö den 12 till 22 augusti. Under World Pride hålls även Eurogames, en tävling med 22 olika idrotter.
 
12

Våra träningshallar

mbc_blk

Bäckagårds sporthall

Sponsorer

 Yonex

 

Malmö Cityfastigheter

 

     Tävlingar

 

 

Postadress:
Malmö BMK - Badminton
Malmö Badmintonklubb, Eriksfältsgatan 30
21455 Malmö

Besöksadress:
Malmö Badmintonklubb, Eriksfältsgatan 30
21455 Malmö

Kontakt:
Tel: 0765370263
E-post: malmo.bmk@gmail.com