Hoppa till sidans innehåll

Silver och Brons för Malena i Senior-SM 2021!

16 AUG 2021 22:37
  • Uppdaterad: 16 AUG 2021 22:37

Fem av våra elitseniorer var i helgen på plats i Borås för att spela Senior-SM. På grund av det långa tävlingsstoppet under covid-19 har fokus legat på stenhård, målmedveten träning som gjort att alla haft god tid att försöka toppa formen inför SM. Vi såg mycket fram emot att mäta oss med resten av Sverige igen och se hur vår utveckling står sig mot de andra klubbarna.

33f3ea62-370d-4651-8169-96bb00c0c3a0.jpeg

Malena Norrman, MBK, SM-Silver i Mixed tillsammans med Ludvig Petré Olsson

Tyvärr tvingades Alexander Rydström lämna återbud innan tävlingen på grund av en muskelbristning i baksida lår. Vi alla önskar god bättring till Alex och hoppas han snart är på banan igen.

Först ut på banan var nygamla Malena Norrman som bestämt sig för att flytta ner till Malmö igen efter två säsonger i Umeå. Varmt välkommen, Malena! Tyvärr hade Malenas bror och partner, Martin, blivit tvungen att stryka sig på grund av en luxerad knäskål men hon hade hittat en fullgod ersättare i form av sin gamla juniorpartner, Ludvig Petré Olsson. Malena och Martin var egentligen seedade i huvudturneringen men flyttades till kvalet i och med att Ludvig ersatte Martin, en ny regel för detta SM. De gjorde dock processen kort i kvalet och tog sig enkelt in i huvudtävlingen.

Efter Malena var det dags för nykomlingen i elitgruppen, Samuel Carlsson, som gjorde sitt första Senior-SM. Han ställdes mot AURAs Tim Mörk som Samuel mött 13 gånger innan. Tim var lite tidigare på bollen och styrde matchen vilket tyvärr ledde till respass i första kvalomgången för Samuel.
På kvällen kvalar sedan Simon Olsson tillsammans med Shaun Ekengren (LUGI) in till huvudturneringen, Simons första placering i huvudturnering vid ett senior-SM! Simon spelar stabilt med självförtroende och kombinerar sin stenhårda offensiv med ett härligt lugn och de har egentligen kontroll rakt igenom matchen.

På lördag morgon/förmiddag var det dags för mixedar där Malena ställdes mot sina gamla klubbkompisar från Umeå. Efter ett svajigt första set vanns andra set med stora siffror och satte upp ett möte med vår egen Berfin Aslan i par med Joel Hansson från Västra Frölunda. I en nervig match drog Malena och Ludvig till slut det längsta strået efter ett mycket jämnt andra set som Berfin och Joel ledde hela vägen fram till slutet.

På andra halvan av lottningen åkte både Simon Olsson i par med Borgstedt från Trollhättan ut direkt och efter bye i första omgången åkte Jesper de Waal tillsammans med Pirzamanbein från AURA ut mot Svensson/Olyaee som sedan tog sig till semifinal. Totalt sett ändå godkända insatser och man kan se att träningen gett resultat.

jesper_nils_sm.jpeg

Jesper De Waal, MBK och Nils Ihse, Lugi i herrdubbel

I herrdubbel åkte sedan Simon/Shaun ut i åttondelsfinalen mot ett par från Göteborg. Jesper i par med Nils Ihse från LUGI vann sin första match efter en vågig match där första och tredje set höll en hög nivå. I kvartsfinalen tog det sedan stopp mot samma par som Simon och Shaun åkte ut mot. Göteborgsparet är lite mer jämna i sin prestation och höjer sig i sekvenser av matchen då poängställningen är lika eller till vår fördel. I damdubbel tog Malena två enkla vinster tillsammans med Ronak Olyaee från Umeå och säkrar sin andra semifinal och medalj.

Enda hoppet kvar på söndagen var alltså Malena i både mixed och dubbel. I damdubbel tog det tyvärr stopp mot storfavoriterna Magnusson/Nistad och i mixeden ställdes Malena mot senaste två årens vinnare, Melker Bexell och Tilda Sjöö. I både 2019 och 2020 års finaler hade Malena förlorat mot dagens motståndare men den här gången blev det tredje gången gillt. Malena dominerade nätet och var bäst på plan när de vann med 21-17 i en av turneringens bättre matcher. I finalen väntade Björkler/Ekberg från Västra Frölunda, ett par som hon vunnit mot tidigare under säsongen. Tyvärr var Göteborgsparet lite för bra den här gången och silver för tredje året i rad var ett faktum. Säkerligen lite surt för Malena, men prestationen under helgen håller högsta svenska klass och vi ser mycket fram emot att ha dig på träningarna i Malmö och se dig på tävlingar den kommande säsongen!

d2805b8b-b296-4235-829f-e4f391f5d27f.jpeg

Malena Norrman, MBK, SM-Brons i damdubbel tillsammans med Ronak Olyaee, Umeå

Totalt sett hade vi nog hoppats på lite mer, men det kommer en ny chans i februari 2022 när SM spelas i Växjö. Vi kommer komma ännu bättre förberedda då och siktar både på guld och ännu fler medaljer!

Skribent: Stefan Lindgren
E-post: Adressen Gömd

Våra träningshallar

mbc_blk

Bäckagårds sporthall

Sponsorer

 Yonex

 

Malmö Cityfastigheter

 

     Tävlingar

 

 

Postadress:
Malmö BMK - Badminton
Malmö Badmintonklubb, Eriksfältsgatan 30
21455 Malmö

Besöksadress:
Malmö Badmintonklubb, Eriksfältsgatan 30
21455 Malmö

Kontakt:
Tel: 0765370263
E-post: This is a mailto link