Hoppa till sidans innehåll

Ett fantastiskt SM 2022 för Malmö Badmintonklubb

30 MAR 2022 21:29
  • Uppdaterad: 30 MAR 2022 21:29

I U13 gick det bäst för Kevin Huang som tog brons i herrdubbel i par med Kevin Xu från GBK. Efter en lugn väg fram till semifinalen tog det stopp i en jämn tresetare mot ett duktigt par från Spårvägen. I singel och mixed tog han sig även till kvartsfinal där det tyvärr blev förlust i jämna matcher mot slutvinnarna i båda kategorierna. Deltog gjorde även Mohana Lindgren som kom hem med värdefull erfarenhet efter sitt första SM och en matchvinst i damsingel.

U15 åkte till Henån och som tidigare nämnt var Daniel Huang en av tävlingens giganter med guld i båda kategorierna han ställde upp i, singel och dubbel. Även Elin Fagerberg var ett stort medaljhopp. Tyvärr blev hennes partner sjuk och tvingades lämna återbud mixed, på pappret den kategorin med störst chans på guld. I singel blev det även respass mot förstaseedade. I dubbel lyckades hon dock ta sig till en semifinal där det blev förlust mot ett väldigt samspelt par. Alltså en bronsmedalj till Elin och MBK en av de mest framgångsrika klubbarna på U15-SM!

Från U17 åkte vi med fyra spelare som är förstaårs för att konkurrera i den tuffa konkurrensen som finns i denna åldersgrupp. Marcus Friman gjorde ett starkt kval spelmässigt efter att ha fått tuffa lottningar. Tyvärr tog det stopp i kvalet trots det fina spelet. Även Vidhi fick tuffast möjliga motstånd och åkte ut mot andraseedade i första omgången i singel efter bra spel. Medaljerna stod Neo och Tina för som båda slog ut starkt motstånd på vägen till semifinalerna. Väl i semifinal hade ingen av dem planer på att ge sig men åkte tyvärr ut efter mycket tighta matcher mot sina ett år äldre, högt seedade motståndare.

För några helger sedan spelades även senior-SM i Växjö där Malena Norrman tog ett brons i damdubbel tillsammans med Ronak Olyaee från Umeå. Efter fint spel på lördagen fick de se sig besegrade i semifinalen mot Moa och Tilda Sjöö i tre set. Även Jesper de Waal var ytterst nära medalj i herrdubbel. Det tog tyvärr stopp i kvartsfinalen i en mycket jämn match, efter att ha slagit ut andraseedade paret i första omgången. Även Samuel Carlsson, Hector Rebetz, Viktor Nambord, Tina Abbpaykar och Simon Olsson deltog.

Totalt sett gjorde vi ett väldigt starkt SM och våra spelare visar att de kan konkurrera och göra resultat mot de bästa i Sverige. Stort grattis till alla spelare, ni är grymma!

Skribent: MBK
E-post: Adressen Gömd

Våra träningshallar

mbc_blk

Bäckagårds sporthall

Sponsorer

 Yonex

 

Malmö Cityfastigheter

 

     Tävlingar

 

 

Postadress:
Malmö BMK - Badminton
Malmö Badmintonklubb, Eriksfältsgatan 30
21455 Malmö

Besöksadress:
Malmö Badmintonklubb, Eriksfältsgatan 30
21455 Malmö

Kontakt:
Tel: 0765370263
E-post: This is a mailto link