Hoppa till sidans innehåll

Guld, Silver, Brons!

11 FEB 2019 17:25
Ett lyckat Junior-SM för MBK!
  • Uppdaterad: 11 FEB 2019 17:25

Prisutdelning Mixed

MBK hade 3 spelare på plats i Umeå när årets Junior-SM avgjordes, Calle Fredholm, Alexander Rydström och Malena Norrman.

Alex var semifinalseedad i herrsingel och hade inga problem att ta sig fram till kvartsfinalen där motståndaren var August Björkler/V Frölunda. Motståndaren är bra men Alex gör inte heller någon bra match så det blir förlust i 2 raka. HD i par med Oscar Reuterhäll/Sandviken slutar med förlust redan i första rundan mot slutliga 2:orna Johan Azelius/August Björkler.

Calle tar sig också fram till kvartsfinal i singel men får där möta förstaseedade Johan Azelius/Borås. Första set spelar Calle nästan felfritt och vinner enkelt men sen kommer Johan igång och det blir förlust till slut. I mixed spelar Calle med Isabelle Grafsund/Kista. Det blir relativt enkla vinster fram till semifinalen som vi återkommer till nedan.

Malena var på förhand medaljkanditat i alla 3 kategorier. I singel blir det dock förlust redan i kvartsfinal mot mycket duktiga Edith Urell som till slut även vinner hela tävlingen utan setförlust. Mixen i par med Ludvig Petre Olsson/Trollhättan bar hela vägen till final. I semifinalen blev det dessutom MBK på båda sidor nätet då Calle/Isabelle stod för motståndet. I finalen blev det tyvärr förlust mot förstaseedade men Silver blev det och en mycket sevärd final! Dubbeln i par med Tilda Sjöö/Fyrisfjädern blev däremot en enkel resa fram till Guld!

Ett stort Grattis till bra prestationer!

Skribent: Jörgen Jönsson
Epost: Adressen Gömd

 

Swedish Youth Games 2019

 

Våra träningshallar

mbc_blk

 Videdals sporthall

Bäckagårds sporthall

Sponsorer

Pågen

Visitek

Bemt

 Yonex

 

 

Postadress:
Malmö BMK - Badminton
Malmö Badmintonklubb, Eriksfältsgatan 30
21455 Malmö

Besöksadress:
Malmö Badmintonklubb, Eriksfältsgatan 30
21455 Malmö

Kontakt:
Tel: 0705901080
E-post: This is a mailto link

Se all info